Entitats participants

Entitats participants

 

 


HortciutatAssociació hortciutat

És una associació privada sense afany de lucre de professionals del sector, que té com a objectiu facilitar la pràctica agricola disn del teixit urbà. Per tant, la seva finalitat és fer possible la pràctica agricola dins de la ciutat, sensibilitzant el ciutadà cap a unes actituds respecte cap a la cultura ecològica i amb el màxim respecte al mediambient.

Redatem projectes i gestionem la implantació i explotació d'horts a terrats d'edificis i solars desocupats.

Telèfon: 93.205.97.23

www.hortciutat.com

 

Amics JBBAssociació d'amics del jardí botànic

És una associació privada sense afany de lucre que té com a objectiu donar suport al Jardí Botànic de Barcelona. Per tant, la seva finalitat és vetllar per la conservació de la riquesa del patrimoni natural i, en concret, de la realitat vegetal de dins i fora del nostre país, sensibilitzant el ciutadà cap a unes actituds d'estima i respecte cap a les plantes.

Gestionem i treballem l’hort de la Masia del Jardí Botànic Històric, un hort de producció ecològica de llavors de varietats tradicionals i especies exòtiques.

Telèfon: 93.256.41.70

www.amicsjbb.org

Logoescoles+sosteniblesBarcelona Escoles + Sostenibles

Escoles + Sostenibles (abans Agenda 21 Escolar) és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat

C/ Nil i Fabra, 20- 08012 Barcelona
T. 93 256 25 99- F. 93 237 08 94

www.bcn.cat/escolessostenibles

logo nou amb lletraEscola Diocesana de Navàs

Centre educatiu d'ESO, BAT i Cicles Formatius on els alumnes tenen l'oportunitat d'aprendre creant els seus propis projectes i prototips utilitzant eines actuals de la fabricació digital (Software i Hardware lliures, Impressió 3D, Robòtica, Programació, ...)

edn@edn.cat

http://www.edn.cat

@EDN_Navas

recreant cruillesEspai Germanetes

Centre d'acollida de baixa exigència per a persones en situació de sense llar. Gestionem un hort social juntament amb Llar de Pau.

germanetes@lists.riseup.net

http://recreantcruilles.wordpress.com/espai-germanetes/

UnHortUnSomriureAssociació l'hort de la nostra vida

Entitat sense ànim de lucre que treballa per difondre el cultiu urbà ecològic i els seus beneficis i porta a terme el projecte un hort un somriure.

info@unhortunsomriure.org. / Tel. 639816246  (Núria)

www.unhortunsomriure.org

Centre obert HeuraCentre Obert Heura

Centre d'acollida de baixa exigència per a persones en situació de sense llar. Gestionem un hort social juntament amb Llar de Pau.

centreheura@gmail.com

www.centreheura.org

nexesNEXES Interculturals de Joves per Europa

Treballem amb la comunitat local i amb altres països del món per afavorir l'aprenentatge intercultural, la participació activa i una transformació social sostenible que veu en la diversitat un recurs enriquidor. 

marta@nexescat.org  ,Tel: 93 442 71 67

http://www.nexescat.org/

nafentVerdnàFent

NàFent, Associació Sociocultural i Educativa, vol ser un espai comunitari sense afany de lucre, un marc des d’on realitzar projectes de desenvolupament personal i social i accions d’incidència social integrant coneixements i metodologies de disciplines diverses, com ara l’educació social, la pedagogia, la creació artística i cultural, i l’antropologia. 

M.del Mar Grañena, 670 615 894

http://nafent.info

Phoenicurus2Hort-Verger Phoenicurus 

Creació d'un bosc comestible; horticultura 'natural' (sense remoure la terra); cursos, tallers, xerrades de permacultura i horticultura ecològica; dissenys i assessorament.

hort.phoenicurus@gmail.com

phoenicurus.wordpress.com

ICTAInstitut de Ciència i Tecnologia Ambientals- Universitat de Barcelona

Investigació relacionada amb els sistemes socio-ecològics, com per exemple els horts urbans, i els beneficis que aquests proporcionen (serveis ambientals), en col·laboració amb els projectes europeus URBES, OpenNESS i CosT

martacampsc@gmail.com  Telef: 647269457

ICTA-UAB

URBES

OpenNESS 

COST

mamaterraAssociació Vida Sana- Projecte Mamaterra

Mamaterra és el projecte educatiu de l'Associació Vida Sana. Mamaterra té l'objectiu de fomentar els horts escolars i apropar els infants al respecte pel medi ambient i ajudar-los a crear hàbits d'alimentació saludable i consum responsable

mamaterra@vidasana.org
935800818

www.mamaterra.info

ccelcollCENTRE CÍVIC EL COLL – LA BRUGUERA

Centre cívic de la ciutat de Bacelona que ofereix un espai a la nostra terrassa per posar en marxa un petit hort de balcó, amb l’ajuda de veïns i persones del barri. També hem organitzat formacions i trobades de persones interessades en horts urbans, xerrades, presentacions de llibres i tallers.

Xavi Franch. E mail: direcció@ccelcoll.org . Tel: 932562871 ( tardes, a partir 16h)

http://ccivics.bcn.cat/elcoll

PaPagesos de Ciutat

Programa de ràdio setmanal sobre horticultura urbana que s'emet a través de La Xarxa d'emissores locals. Dirigit i presentat per Carles Baldellou i Ester Casanovas.

Correu electrònic: pagesosdeciutat@gmail.com
Més informació: http://picaronablog.cat/pagesos-de-ciutat-el-podcast
Podcasts: http://programes.laxarxa.com/programa/pagesos-de-ciutat

RemenatRemenat

Cursos, tallers i productes artesanals per promoure la permacultura urbana curar-nos i alimentar-nos amb plantes mediterrànies... lo local és el que ens cal! 😉 

E mail: hortsiplantes@gmail.com.

http://remenat.wordpress.com/

 

Can MasdeuVall de Can Masdeu

Una xarxa que mobilitza centenars de persones, vinculades a algún dels cinc projectes de la vall i visceralment convençudes de que la terra es de qui la treballa. Reivindiquem la defensa agroecològica de Collserola i una gestió pública de la vall, però entenem lo públic sobretot com a recuperació dels comuns, es a dir, espais i recursos sostrets a la lògica mercantil i autogestionats per la comunitat.

E mail: hortsiplantes@gmail.com.

www.canmasdeu.net 

logo xarxaXarxa de ciutats cap a la sostenibilitat

La Xarxa disposa d'una Comissió d'horts formada per representants electes i tècnics de més de 80 ens locals d'arreu de Catalunya que intercanvien coneixement i experiències sobre la promoció dels horts urbans, socials, escolars i municipals.

Telèfon 934 022 222 - 37212
xarxasost@diba.cat 

http://www.diba.cat/web/xarxasost/comissiohorts