Guerrilla hortera

 

Vols convertir les papereres urbanes en testos? Els escocells en petits horts, o els senyals de trànsit en jardins verticals?

De vegades l’espai públic està infrautilitzat, no ens impliquem en la seva gestió o no respon a les necessitats del veïnat. La idea de l’acció que portarem a terme aquest dissabte dia 30 de maig és reapropiar-nos dels espais públics mitjançant la plantació de plantes comestibles. L’objectiu és reivindicar l’agricultura urbana i el potencial de transformació dels espais per part de la ciutadania.

La primera acció de la nostra GUERRILLA HORTERA tindrà lloc a Rambla de Catalunya, a la cantonada amb la Gran Via (davant de l’estàtua del toro). Amb aquest acte  donarem el tret de sortida a la Setmana de l’Aplec, mostrant les grans possibilitats que els espais públics ofereixen per a la plantació de plantes comestibles.

 

A més a més, i dins també de la Setmana de l’Aplec, del 2 al 6 de juny, de 17 a 20h, podeu passar a recollir terra i planter per fer la vostra pròpia guerrilla, i participar en el nostre CONCURS, en el que podeu guanyar un premi de 200€ per gastar a la botiga de l’hort urbà.

El punt de recollida del material serà a  la plaça de l’Espai Jove La Fontana (Carrer de Santa Rosa, prop de Carrer Gran de Gràcia). Allí us donarem substrat, planter i consells i idees per la realització de la vostra acció. La recollida del material és gratuïta, només us demanarem que pengeu la foto de la vostra guerrilla a Instagram, o bé a Twitter, introduint el hashtag #concurshortera i anomenant el compte @agriurb (imprescindible per a participar en el concurs). La  millor fotografia s’escollirà per votació entre els assistents a l’Aplec d’agricultura urbana del dia 6 de juny.