Ja està aquí l’aplec del 2017

Ja el tenim aquí. Després de molts mesos de treball amb la comissió organitzadora ja tenim aquí l’aplec d’agricultura urbana 2017. Per quart any consecutiu hem aconseguit organitzar una trobada amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer el fenomen de l’agricultura urbana a Catalunya i, molt especialment, a la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Diu la FAO que la agricultura urbana s’està extenent cada vegada més a pobles i ciutats arreu del món i que aquesta agricultura feta a les ciutats o en espais peri urbans proporciona aliments frescos, genera llocs de treball, recicla residus urbans, crea cinturons verds i enforteix la resiliència en front al canvi climàtic.

Tot això està succeïnt en major o menor mesura a les nostres ciutats i creiem que tindrà més força en el futur. Horts comunitaris, horts municipals, horts ocupats, plans d’ocupació d’espais buits promoguts pels ajuntaments, horts als terrats o balcons, explotacions als perímetres de les ciutats, horts socials, … són un conjunt de realitats diverses que val la pena que coneguem, promocionem i fem créixer entre tots.

Us animem a tots a participar de les activitats durant la setmana del 23 al 28 d’octubre i a formar part de la xarxa de l’Aplec.