Montreal, una ciutat per a l’agricultura urbana

El passat estiu, es va celebrar a la ciutat, la sexta edició de la École d’été sur l’agriculture urbaine, de l’Université du Quebec à Montréal, una prova més que aquest fenomen, avui ja és considerat comú, al ser practicat pel 38% dels habitants de l’illa, un millón de persones, com apunta La cultural de Montreal.

El dinamisme de programes com el Ruelle Verte, que des de 1995 implica als veïns a transformar el seu carrer de manera comunitària amb la col•laboració dels districtes, o el Action Comuniterre, orientat a garantir la seguretat alimentaria als barris, crean un ecosistema en què qualsevol que vulgui apropar-se té totes les eines a la seva disposició.

Aquest part ja de la cultura popular es basa en primer lloc, en una ciutat que acollia les terres més fèrtils de tot Canadà; i a la modernitat, en els moviments nascuts després del week-end rouge, una seriï d’incendis provocats durant una vaga de bombers.

Tot això va ser aprofitat pels veïns per crear jardins comunitaris en els solars afectats, posant la llavor per a una xarxa municipal d’horts comunitaris que compta en l’actualitat amb 97 horts i 25 hectàrees de cultius, alguns amb set anys a la llista d’espera.