“The Plant”; Aqüicultura i hidroponia per a un edifici

Avalat per diverses entitats, les institucions locals i els veïns del barri, ja fa quatre anys que va veure la llum The Plant, al sud de la ciutat de Chicago, una iniciativa de John Edel, propietari de l’empresa Bubble Dynamics.

Aquest projecte amb vocació de creixement té com base una antiga fàbrica de carn amb gairebé 9.000 metres quadrats, on voluntaris de l’àrea han posat hivernacles i tancs pels peixos en un sistema tancat i sustentable que aprofita els residus d’uns per fer créixer enciams i ruques.

Això només és una petita part d’una idea que vol crear un edifici autosuficient energèticament que sigui un ecosistema d’innovació per a la comunitat, participant en el seu desenvolupament econòmic al mateix temps que genera feina.

Per això, quan ha anat creixent l’implicació de la comunitat han començat a produir el te fermentat Kombucha, cervesa o pa, sense oblidar el seu següent pas, un galliner, per al que s’han d’adaptar encara a la nova normativa municipal d’agricultura urbana.