Un nou impuls per a l’agricultura urbana

Més de 500 persones es van apropar el passat cap de setmana a l’Espai Jove La Fontana per participar en el 1er Aplec l’agricultura urbana que es fa a Catalunya, ajuntant a professionals i principiants amb un objectiu comú: aprendre com començant per nosaltres mateixos podem fer una ciutat més verda.

Una plaça per descobrir els horts

Els pares i la canalla van gaudir especialment de les activitats obertes a la plaça, descobrint com convertir pantalons vells o qualsevol cosa que es pugui aprofitar en el seu primer hortet, jugant amb l’olor de plantes aromàtiques més a prop del que penseu o aprenent com fer el seu jardí sense grans espais.

També s’han oferit consells contra les plagues, una introducció al vermicompostatge casolà, i un recorregut de les propietats medicinals de les plantes del nostre hort, completat amb l’estrena la nit del divendres del documental “L’Hort de les Cases”, que segueix als participants d’un hort social un any sencer explorant que suposa per a ells.

Obert per al públic, durant tot l’Aplec s’ha fet un sorteig de 50 kg d’hortalisses de la cooperativa Tarpuna per a qui hagués completat les activitats a la plaça, en aquesta primera edició volem felicitar a Remei Fabregat, i desitjar molta sort a la resta per a futures edicions.

Aprofundiment per als professionals

Per a la seva part, els tallers orientats cap a experts i gent amb experiència als horts urbans van tenir de la mateixa manera una molt bona acollida, amb gairebé 180 inscripcions per a una varietat de cursos que anaven des de com salvar els entrebancs legals per fer un hort en un solar fins a la gestió de l’aigua o convertir els horts en eines de transformació social i millora de la qualitat de vida.

El punt final d’aquest apartat l’han posat els projectes catalans i internacionals d’agricultura urbana, que van explicar els seus avanços abans que el diumenge es poguessin visitar els horts urbans de la ciutat i dir adéu a l’Aplec fins a l’any que ve.